Dupa cimentarea definitiva a lucrarilor dentare

Acasa > Articole medicale > Dupa cimentarea definitiva a lucrarilor dentare

Este normal ca masticatia si vorbirea sa fie modificate în primele zile, mai ales în cazul lucrarilor de mare intindere. Este de asemenea posibil ca secretia/ fluxul salivar sa creasca/ scada dupa tratament. Aceasta va reveni la normal dupa cateva zile.

Masticatia :În cazul în care în sedinta de tratament vi s-a facut anestezie, evitati masticatia complet pâna când semnele anesteziei dispar complet ! Interzicem masticatia cel putin trei ore, pentru a permite priza completa a cimentului.

Ocluzia – modul în care se ating dintii :Este important sa va reamintiti ca va mai trece o perioada de timp pâna va veti obisnui cu noua dumneavoastra ocluzie. Atunci când ocluzia a fost modificata, e nevoie de câteva zile pentru acomodarea la noua pozitie obtinuta dupa tratament.

Daca practicati intensiv sportul, este necesara purtarea unei gutiere ocluzale de protectie. Oricare alimente sau substante care pot fractura sau ciobi dintele natural pot avea aceleasi efecte si asupra noilor dumneavoastra restaurari.

Evitati, pe cât posibil, acadelele, floricelele, alunele, semintele, gheata, roaderea unghiilor sau a creioanelor etc. Daca va surprindeti accidental sau stiti ca scrâsniti din dinti, stati cu dintii înclestati, va „roadeti” unghiile, capatul creioanelor etc, avizati-ne in timpul tratamentului deoarece exista un risc foarte mare de fractura a noilor restaurari.

Igienizarea :Periajul dintilor si utilizarea atei interdentare se fac normal, inclusiv la nivelul noilor lucrari. Fumatul coloreaza inestetic dintii si restaurarile în maro-galbui. Vinul rosu, cola, berea, cafeaua, ceaiul pot colora de asemenea noile restaurari. Spalati si clatiti bine dintii dupa consumarea alimentelor colorante. In functie de situatia dumneavoastra specifica, medicul sau igienistul dentar va pot recomanda perii sau ate interdentare speciale, precum si alte mijloace de igienizare.

Daca dupa cimentarea finala, dintii sunt sensibili la rece sau fierbinte, folositi o pasta de dinti desensibilizanta.

Contactati-ne :Sunati-ne în cazurile în care ocluzia (muscatura, felul în care vi se ating dintii între ei) vi se pare modificata / neuniforma dupa un interval mai mare de 10 zile. Sunati-ne în cazul în care persista mai mult de câteva zile sensibilitatea/disconfortul la nivelul dintilor pe care s-a aplicat lucrarea.