Dupa cimentarea provizorie a lucrarilor dentare

Acasa > Articole medicale > Dupa cimentarea provizorie a lucrarilor dentare

Masticatia :Evitati masticatia cel putin o ora dupa tratament, pentru a permite priza (întarirea) completa a cimentului provizoriu. În cazul în care în sedinta de tratament s-a facut anestezie locala, evitati masticatia pâna când semnele anesteziei dispar complet. Evitati alimentele dure sau lipicioase si guma de mestecat.

Igienizarea :Periajul dintilor se face normal, inclusiv la nivelul lucrarii cimentate provizoriu. Ata interdentara trebuie utilizata cu prudenta la nivelul lucrarilor cimentate provizoriu, îndepartând firul din spatiile interdentare prin miscari orizontale. În functie de situatia dumneavoastra specifica, va vom recomanda perii sau ate interdentare speciale, precum si alte mijloace de igienizare. Daca dintii sunt sensibili la temperaturi extreme, folositi o pasta de dinti desensibilizanta.

Medicatia :Este normal ca dintii sau unele zone ale cavitatii bucale sa fie sensibile câteva zile dupa interventie. Totusi, nu luati nici un medicament fara recomandarea medicului.

Este normal ca zone mici din lucrarea provizorie sa se uzeze si/sau fractureze. Sunati-ne în cazul în care uzura si/sau fractura intereseaza portiuni mari ale lucrarii. În cazul în care lucrarea provizorie se fractureaza, pastrati fragmentele pentru sedinta de tratament. Daca lucrarea provizorie se descimenteaza, pastrati-o pentru sedinta de tratament si sunati-ne pentru programare. Calitatea adaptarii lucrarii finale este dependenta de pastrarea pe pozitie a lucrarii provizorii.