Dupa extractii, implante, alte interventii chirurgicale

Acasa > Articole medicale > Dupa extractii, implante, alte interventii chirurgicale

Nu apasati sau „controlati” cu degetele sau cu limba zonele asupra carora s-a intervenit chirurgical !!! Evitati complet sau reduceti la maxim fumatul.

Alimentatia : Evitati masticatia cel putin trei ore dupa interventie sau pâna când semnele anesteziei dispar complet. Pentru a ajuta procesul de vindecare este important sa va hraniti sanatos si corect. În primele 48 de ore dupa interventie consumati alimente de consistenta redusa, cum ar fi iaurt, brânza moale, supe caldute, oua fierte moi etc. Evitati alimentele crocante, fierbinti sau condimentate. Beti cel putin 1,5 l de apa/zi si suc de fructe proaspat preparat.

Îngrijiri uzuale : Aplicati pachete cu gheata pe tegumentele fetei din dreptul zonei asupra careia s-a intervenit chirurgical. Aplicatiile se fac timp de 5 de minute, cu 10 de minute pauza pentru o durata totala de pâna la sase ore dupa interventie. Nu va clatiti gura în ziua interventiei. Începând cu ziua urmatoare o puteti facfolosind pentru aceasta o infuzie de ceai de galbenele si salvie, la temperatura camerei. Evitati, pe cât posibil, sa beti lichide cu paiul, sa va suflati nasul sau sa stranutati cu putere, întrucât acestea pot afecta negativ vindecarea unor zone ale arcadei superioare (maxilar). Folositi, la nevoie, un descongestionant nazal/sinuzal.

În primele 24 de ore dupa interventie încercati sa va relaxati, evitând orice activitate intensa, fizica sau psihica.